"Earth doesn't belong to us. We have borrowed it from future generations. Let's all invest into Renewable Energy Sources.It is an investmentof life for us and a legacy of hope for our children!"
Η AB Inbev, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στον κόσμο, με έδρα το Βέλγιο, δημιούργησε μια νέα μέθοδο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για την προσθήκη φυσαλίδων στη μπύρα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ένα νέο ρεκόρ, συμπληρώνοντας σχεδόν 55 ώρες χωρίς τη χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, από τις 10:25 μ.μ. την περασμένη Δευτέρα έως τις 5:10 π.μ. την Πέμπτη, ο ενεργειακός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας.
Το μεθάνιο είναι το δεύτερο πιο άφθονο αέριο του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, μετά το διοξείδιο του άνθρακα, από το οποίο έχει ικανότητα παγίδευσης θερμότητας 25 φορές μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια ενός αιώνα. Ως εκ τούτου, η μείωση των εκπομπών μεθανίου θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Περίπου 8,5 δισεκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια πετάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της κυβέρνησης, η οποία τώρα σχεδιάζει τον τερματισμό των πωλήσεων τους, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα πλαστικών στους ωκεανούς.
Μια νέα μελέτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση δείχνει ότι σχεδόν το 95% των ανθρώπων ζουν σε περιοχές με υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων από αυτά που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον Guardian, οι φτωχές κοινότητες εκτίθενται στον χειρότερο ποιοτικά αέρα.
Ο πρώτος ηλεκτροφόρος δρόμος που είναι ικανός να φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα που οδηγούν πάνω σε αυτόν ξεκίνησε λειτουργία έξω από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
O νοτιότερος γερμανικός κήπος βρίσκεται στην Ανταρκτική. Εκεί επιστήμονες κατάφεραν να καλλιεργήσουν λαχανικά χωρίς χώμα και φως. Αυτός ο τρόπος καλλιέργειας ίσως ενδείκνυται και για το διάστημα.
Ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης ανακάλυψαν έναν επαναστατικό τρόπο μετατροπής των αποβλήτων μανιταριών σε βιοκαύσιμα.Παρά το ότι συνήθως προέρχονται από καλλιέργειες τροφίμων, τα βιοκαύσιμα είναι συχνά επιζήμια για το περιβάλλον. Αυτή η νέα τεχνική μπορεί να αλλάξει αυτό, με τη συγκομιδή ενέργειας από τα απόβλητα που παράγονται κατά τη διαδικασία καλλιέργειας μανιταριών.